diumenge, 24 d’octubre del 2010

TENIU 29 MINUTS?

On estan eixes cançons rock inacabables? Aquelles no aptes per a paciències curtes i desitjos imminents, aquelles insostenibles pel puntal de la immediatesa. On està el temps i el plaer per a escoltar-les? Hem dessecat eixa font inesgotable amb l'ardor de la impaciència, amb els ritmes dels nous temps?

Jo vos conjure a recuperar-les, a perdre's vint minuts per una de les mes grans, "Cortez The Killer", en una versió aclaparadora de Built To Spill del seu disc Live, amb mes de deu minuts finals de distorsions interminables, inabordables i imprescindibles.



Per a assumir la grandària d'una cosa s'han de tindre en compte les proporcions i el punt d'inici. I que millor referent en este cas que la cançò original, la del tot poderós Neil Young, de tan sols 9 minuts escassos. Açò pot ser qualsevol cosa menys perdre el temps i, a qui no li ho parega, deu ser perquè és mes modern que un servidor.



Per si de cas jo em quede en estos ritmes, en estes pèrdues, extraviant-me novament per la seua immesurabilitat, aquella fuginera d'exigències peremptories. Vellea i solitud li diuen alguns (o no).

2 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

Escolte al mestre en la seua integritat i em deixe als Built més o menys per la meitat per un imponderable. Però escolte: brutal.

Cul de sac ha dit...

Quan puga recupere als Built. Els 10 últims minuts de la cançó són, per a mi, uns dels millors moments "guitarra-destorssió" en directe de la història musical. Ja em dirà.

... i si li dic que està fet amb tan sols dues guitarres, ja pâ caga-se !!